Cykelträning med Hisingens Cykelklubb

Cykelträning inför årets motionslopp

Nästan alla kan cykla, om inte annat kortare sträckor till affären eller till närmaste café för en fika. För att ett längre lopp skall bli behagligt så rekommenderar vi att du skaffar dig många ”mil i benen” men också att du tränar på att cykla i grupp.

Cykelträning med Hisingens Cykelklubb

När du cyklar med Hisingens Cykelklubb får du inte bara många mil i benen utan också erfarenhet av att cykla i grupp. Med klubbens närmare 700 medlemmar är det lätt att hitta rätt tempo, trevligt sällskap och få hjälp med frågor och tips. Att bli medlem i Hisingens Cykelklubb är ett tips, då ingår samtliga träningstillfällen utomhus i medlemsavgiften. Därigenom får du bra träning inför ditt uppsatta mål till den låga kostnaden av ett medlemsskap.

Cykelträning inför olika distanser

50 – 170km (5 – 17 mil)

Om ditt mål är att cykla ett lopp på 100-150km (Hisingen Runt, Nationaldagsloppet, Kungälvsrundan, Västkusten Runt, Varbergs Sommargiro, Kungsbacka Gran Fondo etc) blir det behagligare om du cyklat 200-500km under våren.

200 – 300km (20 – 30 mil)

Är målet att cykla lite längre såsom Själland Runt Vätternrundan etc är en stark rekommendation att du cyklat i alla fall 100 mil på våren (ju fler desto bättre). Men de fysiska förberedelserna räcker inte, mentala förberedelser och rätt utrustning är minst lika viktigt.

Men hur göra för att få bäst cykelträning utan att det kostar skjortan?

cykelträningAtt få ihop mängden är inte så svårt om du kan tänka dig att ex cykelpendla till jobbet. Då får du också lagom doser att vänja dig vid sadeln. Men du behöver även längre sammanhängande rundor.

Hisingens Cykelklubb drar igång med distansrundor med olika fartgrupper på söndagar i mars och kör ända fram till november. Veckorundorna på tisdags- och torsdagskvällarna som är ”tjôtrundor” eller intensivrundor startar i april och håller på fram till september. Välkommen på någon av våra träningsrundor.
När vi inte cyklar utomhus kryper vi in i värmen och tränar i spinningsalen.

Hisingens Cykelklubbs cykelträning varierar mellan 4-6 mil på vardagar och 8-15 mil på söndagar. Se även till att följa med även när det är blåsigt och regnigt för att vara förberedd på eventuellt dåligt väder inför motionsloppet. Tänk även på att testa dig fram till vilka kläder som passar bäst under olika förhållanden. När det gäller klädsel, mektip samt utrustning kan du också få hjälp och få dina frågor besvarade av våra medlemmar.

Vill du uppleva fördelarna med att cykla i grupp så har vi intro-tillfällen där vi går igenom allt från grunden. Vi cyklar en kortare distans i lugnt tempo så du får prova på. Inför rundan har vi en teoretisk genomgång i vår klubblokal där vi går igenom tecken och kommunikation, fördelar med gruppcykling samt utrustning och klädsel.

cykelträning inför hisingen runt