Göteborgsklassikern – Hälsosatsningen för alla

Göteborgsklassikern är ett motionsevenemang som vänder sig till alla – till dig som beslutat dig för att göra slag i saken och ta dig ur soffan, till dig som motionerar ibland och till dig som redan tränar regelbundet.

Göteborgsklassikern innebär att genomföra de 3 loppen Hisingen Runt, Göteborg Simmet och Finalloppet under ett år. Distanserna som ingår i Göteborgsklassikern är valda för att både du som motionär och elitidrottare skall klara av utmaningen samt få ett mål med din träning under hela året.

Bakom arrangemanget står de tre föreningarna Hisingens Cykelklubb, Göteborg Sim och Göteborgs Skidklubb. Syftet med klassikern är att bidra till en bättre folkhälsa.

Om Göteborgsklassikern

Göteborgsklassikern är ett motionsevenemang som startade 2012. Fokus är att främja folkhälsan och därför har distanser valts som är fullt möjliga att klara av genom regelbunden motion under hela året. Denna klassiker är till för att såväl motionärer som elitidrottare skall vilja anta utmaningen.

göteborgsklassikernGöteborgsklassikern är genomförd när du under en tolvmånadersperiod avklarat följande 3 lopp:
Hisingen Runt
Göteborg Simmet
Finalloppet

Samma distans gäller för damer och herrar.

Du genomför loppen i ordningsföljd och kan börja med vilket lopp du vill. Det viktiga är att du genomför alla 3 loppen under 12 månader.

När du genomfört de tre loppen under en tolvmånadersperiod är du berättigad till Göteborgsklassikerns diplom, men förutsätter inbetald anmälningsavgift.

Göteborgsklassikern