[:sv]Inspirerande ambassadoer[:]

[:sv]Rickard Edh är en av personerna som kommer genomföra Göteborgsklassikern. Rickard jobbar med inspiration och har själv varit med om en hel del därav en ambassadoer och inte ambassadör. Bland annat har han varit med om en klätterolycka som resulterade i att han bröt ryggen och fick sitta i rullstol. Nu är han på benen och skall om två dagar cykla Hisingen Runt. Hisingens Cykelklubb (HCK) fick möjlighet att ställa några frågor till Rickard.

Rickard Edh inspiredh cykel byxorHCK: Hej Rickard, du har ju gjort många som man säger på ren Gôtebosska ”stolleprov”, vad fick dig att anmäla dig till Göteborgsklassikern?

Rickard: Älskar spontanitet, så efter min föreläsning på Westcoast outdoor mässan så tog jag ett varv i lokalen och landade i den montern helt enkelt 🙂

HCK: Du har ju föreläst på en del mässor bland annat, kan du beskriva dig själv för de som inte vet vem du är.

Rickard: Jag springer, cyklar, simmar, dyker, klättrar, surfar och paddlar mig genom livet. Älskar kicken av allt jag tar mig an oavsett utmaning, extremsport eller aktivitet. Jag ska absolut inte himla med att jag mellan allt detta njuter lika mycket av god dricka och gott sällskap.

När jag bröt ryggen och krossade båda fötterna i 2014 så bestämde jag mig för det inte skall hindra mig. Nu är mitt mål att skänka inspiration till andra med ett budskap: Kan jag, kan du!

HCK: Vilket är den gren inom Göteborgsklassikern som du ser mest fram emot och varför?

Rickard: För många år sedan så gjorde jag ett av mina bäst genomförda lopp någonsin, Finalloppet. Det skall bli kul och se om det går lika bra denna gången trots andra förutsättningar.

HCK: Hur har du lagt upp träningen inför de olika grenarna?

Rickard: Jag håller alltid igång på något sätt och klämmer in de pass jag hinner. Mitt liv är inte träning men jag älskar att träna. Bästa känsla är att byta de konstanta smärtorna mot träningsvärk.

HCK: Vad har du för målsättningar med din cykling i framtiden?

Rickard: Gjorde precis ett riktigt ”rövnötar-pass” på en 20mil i helgen, men har nog ingen klar bild av varför jag gör det. Kanske bara för att jag kan 🙂

HCK: Vad är det för cykel du kommer använda på Hisingen Runt?

Rickard: En gammel häck till racer som jag köpte för 8 år sedan på blocket inför Vättern. Den håller än!

HCK: Hur laddar du inför ett lopp?

Rickard: Har man någon gång gått från start till mål i ett lopp så vet man varför alla håller på. Det är en fantastisk känsla som bara går att uppleva. Jag laddar mycket med mentalt positiva tankar.

HCK: Vilka är dina styrkor som du har nytta av inom Göteborgsklassikern?

Rickard: Då jag har över 20 skruvar och stag i fötterna, bär blöja efter ryggmärgsskadan och alltid har ont så tänker jag direkt på, ett jäkla pannben. Det finns alltid något positivt att plocka fram 😉

HCK: Vilket är ditt bästa tips till de som funderar på att anmäla sig till Göteborgsklassikern?

Rickard: -”sluta grubbla, kör bara”

Läs mer om Rickard på hans hemsida[:]

Godkänt cykellopp av Svenska Cykelförbundet
[:sv]Nyhetsbrev[:]