[:sv]Papricaloppet för barnen även i år[:]

[:sv]Allt börjar med våra barn. Och därför är det viktigt att barn får en hälsosam syn på träning och hälsa.

Papricaloppet 2016Vi gillar att cykla och är övertygade om att barnen gillar det lika mycket som oss vuxna. Därför är det självklart att även de skall få möjligheten att cykla om mamma och/eller pappa gör det.
Cykling är en enkel tränings och motionsform för barn och därför har vi Papricaloppet, ett barnsligt roligt motionslopp för de yngre.

Anpassat för barnen

Barnen behöver inte vara vältränade inför detta loppet.

papricaloppet för barnen

Det är en lagom lång bana och fokus ligger på att det skall vara kul. Samtliga barn som cyklar Papricaloppet får förutom medalj, även varm korv vid målgång. Och om barnet samtycker kan du som förälder hjälpa till på alla sätt du vill och kan. Eftersom loppet är mer på skoj registreras inga tider. Det handlar med om att barnen skall kunna känna sig delaktiga i vårt event. Eventen som riktar sig till de äldre (i regel vuxna) är på 50, 120 respektive 200 kilometer och kanske aningen långt för de yngre cyklisterna.

Event för hela familjen

Detta är med andra ord ett roligt event som vänder sig till hela familjen. Där barnen cyklar Papricaloppet, pappan cyklar Hisingen Runt och mamman kör Västkusten Runt. Eller hur ni nu delar upp det, det är faktiskt upp till er själva att bestämma 🙂

Papricaloppet är i anslutning till start och mål för Hisingen Runt och Västkusten Runt.

Starter sker kontinuerligt för barnen som vill cykla. Alla hjälpmedel som stödhjul eller puttande föräldrar är tillåtna.
Starterna pågår mellan kl. 11.00-13.30

Anmälan sker på plats vid Kanaltorget. Anmälningsavgift till Papricaloppet är 40kr.

Även tidigare har det funnits barnlopp och familjevarianten med tipspromenad funnits som hette Gissningen Runt.

Papricaloppet 2016[:]

Godkänt cykellopp av Svenska Cykelförbundet
[:sv]Nyhetsbrev[:]