[:sv]Rapport från en deltagare i Göteborgsklassikern[:]

[:sv]Margret är en av många som kör Göteborgsklassikern. Nu på tur är det Hisingen Runt och den avslutande delen i hennes klassiker.

Snart är det dags igen för Hisingen Runt! För mig blir det den tredje etappen i min Göteborgsklassikern vilket gör att jag tar mig i mål i årets klassiker!

En kär gammal vän

Hisingen Runt är en kär gammal vän. Jag har cyklat loppet flera gånger och det är alltid väldigt trevligt och fint ordnat med bra stämning runt hela banan. Det är bra att det går att välja olika distanser efter förmåga vilket gör att man kan cykla tillsammans i familj eller kompisgäng även om man har olika målsättningar.

Träning inför Hisingen Runt och Göteborgsklassikern

göteborgsklassikernHur tränar jag då för Hisingen Runt? Har jag något speciellt upplägg och tar det mycket av min fritid? Nej, ingetdera alls faktiskt. Mitt tips för att få till cykelträning är att cykla överallt helt enkelt. Ställ bilen och skippa kollektivtrafiken. Man blir faktiskt förvånad hur snabbt det går. Inget letande av parkeringsplats, inget väntande på uteblivna turer, inga köer och inga trängselavgifter eller bensinkostnader. Man är på väg från dörr ända fram till nästa dörr. Igår skulle jag till simträningen i Askim dit jag alltid tagit bussen och tänkt att det är jättelångt. Kollade på Google maps och klickade på cykel och det visade sig vara 10km bara. Cyklingen dit gick mycket snabbare än med kollektivtrafik!

Jag cyklar inga längre sträckor. Några kilometer till jobbet och några kilometer till träning och lite ärenden. Det känns inte särskilt jobbigt men det blir många mil i veckan när man slår ihop det. Med en cykelvana från vardagslivet i benen så kan man cykla mycket längre vid behov utan att det känns. Jag sparar en massa tid och får gratis träning på köpet! Kan det bli bättre?

Slipp trängselskatten

Vissa dagar på vintern i göteborgsblött väder och hård vind är cykelturen kanske inte så lockande. Men då tänker jag att jag ändå kommer snabbast fram och slipper köa och betala trängelskatt! 🙂 Med ett par rejäla dubbdäck och bra belysning (och varma, vattentåliga kläder) går det utmärkt att cykla året runt. Så ställ bilen tiden fram till loppet så ska du se att det kommer att gå som en dans!

Vi ses i mål! [:]

Godkänt cykellopp av Svenska Cykelförbundet
[:sv]Nyhetsbrev[:]